De cursus Emergency Reasoning heeft als doel om studenten vaardig te maken om d.m.v. een systematische klinische aanpak en het inzetten van medische technologie een patient in een reanimatie setting adequaat in beeld te brengen en te benaderen volgens geprotocolleerde richtlijnen. De volgende leerdoelen worden hierbij gehanteerd:
- De student kan omschrijven wat het doel en mechanisme is van de therapieën die worden gebruikt bij een reanimatie setting.
- De student kan omschrijven wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van diagnostische technieken die worden gebruikt bij een reanimatie setting.
- De student kan de informatie en resultaten vanuit anamnese, lichamelijk onderzoek, arteriële bloedgaswaarden, veneuze labwaarden, echografie, X-thorax en een patiënten monitor relateren aan de patiënten casus.
- De student kan in teamverband een reanimatie protocol uitvoeren van shockable en non-shockable ritmes in een gesimuleerde setting.
- De student kan borstcompressies, non-invasieve beademingstechnieken, medicatie toediening en elektrische therapieën behorende bij het reanimatie protocol op de juiste manier uitvoeren en inzetten tijdens een gesimuleerde reanimatie.
- De student kan adequaat communiceren en samenwerken in team verband tijdens een gesimuleerde reanimatie.
- De student kan een patiënten casus op structurele wijze overdragen volgens SBAR methodiek.
- De student kan een patiënten casus op structurele wijze analyseren volgens ABCDE methodiek.
- De student kan op basis van het combineren van beschikbare contextuele en klinische gegevens binnen een patiënten casus een adequaat beargumenteerd voorstel doen voor verdere diagnostiek en therapie.
|
 |
|
Tijdens de cursus Emergency Reasoning zullen wij uitgaan van de richtlijnen uitgegeven de European Resuscitation Council. Het uitgangspunt is hierbij niet om certificaten uit te geven of gestroomlijnde reanimatieteams op te leiden, maar om inzicht te bieden in verschillende medische technologieën en procedures die relevant zijn voor het benaderen van iemand met een circulatie stilstand.
In de cursus zullen studenten kennis maken en oefenen met medische technologieën en handelingen, waarbij specifieke aandacht gaat naar de onderliggende therapeutische en diagnostische principes. Tevens zal een klinische werkwijze en het interpreteren van kritische lichaamsfuncties aan de orde komen. Het grootste deel van het vak zal worden besteed om kennis en vaardigheden geïntegreerd toe te passen op een patiënten casus, waarbij er getraind wordt op een patiënt simulator.
Beoordeling:
Het eindcijfer wordt bepaald door een praktijkassessment (groepscijfer, weging 100%, heel of half cijfer) en theorietoets (Individueel cijfer, weging 0%, voorwaardelijk voor deelname aan het praktijkassessment) die beiden verplicht voldoende moeten worden afgerond. Daarnaast moet de student aanwezig zijn geweest bij het BLS onderwijs.. Een student is geslaagd indien het eindcijfer is >=5.5 en alle onderdelen voldoende (V of cijfer>=5.5) zijn afgerond. Voor de herkansing van het praktijkassessment kan niet hoger dan een 6 worden behaald.
Externe docent en examinator: Cornet A.D.
Externe docent en examinator: Oude-Velthuis B.
Externe docent en examinator: Schouten, M.G.J.
|
 |
|