Inzicht verkrijgen in de werkingsprincipes, basiselementen en meest relevante toepassingen van Lab on a Chip devices.
|
|
De Lab on a Chip cursus zal de student introduceren in de wereld van de geminiaturiseerde systemen die worden gebruikt in de chemie en life sciences. Een "Lab-on-a-chip" combineert elektrische, fluïdische en optische functies in een microsysteem, en vindt toepassingen in de (bio)chemische en medische gebieden.
De kern van de lab-on-a-chip-systeem is een microfluïdische kanaalstructuur, waarin nanoliter hoeveelheden vloeistof met opgeloste moleculen worden verplaatst door hydraulische, elektrokinetische of capillaire krachten. De kanaalstructuren word vervaardigd uit materialen als silicium, glas of polymeren
De cursus zal alle relevante aspecten van dergelijke microsystemen behandelen in een aantal problem-based learning sessies. De theoretische principes van de microfluidica worden behandeld met een nadruk op het transport van vloeistof en opgeloste moleculen en de scheiding van moleculen. Dit wordt gevolgd door een introductie in microfabricage. Daarna worden elektrochemische en optische detectiemethoden behandeld. Vervolgens worden toepassingen van microfluïdische systemen voor cellen behandeld. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een geschreven case study. De cursus is bedoeld voor MSc-studenten Biomedische Technologie, Elektrotechniek, Nanotechnologie, Chemische Technologie, Werktuigbouwkunde en Technische Natuurkunde.
|
 |
|